Moderne werkplaats

Goed onderhoud verdient zichzelf altijd terug. Van het vervangen van een ketting tot een software-update voor je e-bike, Sietse beschikt over de juiste gereedschappen om de klus te klaren. Wordt de fiets dagelijks gebruikt, dan adviseren we elk jaar een onderhoudsbeurt te laten doen. Zo worden kostbare reparaties of stilstand op een ongelukkig moment in de meeste gevallen voorkomen.

Klaar terwijl je wacht, voor kleine reparaties maken we dat meestal waar. Voor grotere werkzaamheden is dat veelal dezelfde dag. We maken vooraf duidelijke afspraken over de kosten, geen vervelende discussies achteraf. Als je het tijdig aangeeft dan zetten we een gelijkwaardige leenfiets voor je klaar.

onderhoud fietsen en e-bikes
fietswinkel jellum

Onderhoudsbeurt voor je fiets

Bij een jaarlijkse onderhoudsbeurt controleren we aan de hand van een vaste checklist alle onderdelen van de fiets op slijtage of gebreken. Daarnaast word de fiets gepoetst, de kabels, ketting en draaiende delen worden gesmeerd. Zaken als de remmen, de riemaandrijving of ketting en de versnellingen worden met zorg afgesteld. De wielen en banden worden gecontroleerd en zo nodig worden de spaken gesteld. Tot slot wordt de verlichting gecontroleerd en afgesteld. Zijn er grote reparaties nodig dan overleggen we vooraf de kosten en zo nodig maken we daarvoor een nieuwe afspraak. Tip: het combineren van reparaties en een onderhoudsbeurt is vaak net wat voordeliger.

fietsonderdelen en accessoires

Specialist in elektrische fietsen

Sietse heeft alle certificaten voor het werken aan een fiets met elektrische trapondersteuning; zo is hij e-bike en accu specialist en geschoold in de reparatie van bijzondere naven en Bosch aandrijvingen om er enkele te noemen. De bekende merken kunnen bij ons in de werkplaats zonder problemen uitgelezen worden, voeren we meteen de nodige software updates uit. Wil je een e-bike accu laten testen, dat kan tegen een vast tarief van 25 euro, je ontvangt dan een testrapport van de huidige capaciteit. Informeer vrijblijvend naar het onderhoud of laten uitvoeren van reparaties aan jouw e-bike, vertellen we er meteen bij wat het kost.

Werkplaatsafspraak maken

De werkplaats is van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur geopend. Op de zaterdag staan we van 10:00 tot 17:00 tot je beschikking. Op afspraak is er bovendien veel mogelijk. Als dat voor jou handig is komen we naar je toe. Bel voor een afspraak voor onderhoud of reparaties aan je fiets 06 519 214 53.